Bondari polenizare NATUPOL N, Koppert , stup

Prin achiziționarea acestui produs puteți colecta până la 35 puncte de loialitate. Cosul tau va fi total 35 puncte de loialitate care pot fi transformate într-un voucher de 35,00 lei.


Natupol N

Produs nou

Scopul si intrebuintarea: polenizare optima in culturile protejate de legume
Suprafata: 1 250 - 2 000 m2
Durata vietii: 8 - 12 saptamani
Contine: colonie cu regina, lucratori (initial 50-60), pupe, oua si larve

 

351,05 lei

Mod de ambalare si continut

Marime si tip ambalaj: cutie de carton, inscriptionata corespunzator;

dimensiuni L/l/h = 300/275/200 mm.

Contine: 1 colonie cu regina, total 60-80 lucratori plus pupe, oua si larve)

Atentie!!!

Bondarii sunt atrasi de anumite culori si mirosuri cum sunt ibracamintea albastra, lotiunile aftershave, arfumurile puternice. Bondarii nu sunt agresivi dar ei pot intepa pentru autoaparare. De obicei intepatura provoaca doar o usoara umflatura, o senzatie de mancarime si nu este alarmanta.

Azaron poate fi folosit pentru a diminua durerea si mancarimea provocata de intepatura.

Unele persoane pot, totusi, avea o reactie hipersenzitiva in urma uneia sau mai multor intepaturi. Alte simptoame posibile sunt: inrosirea pielii, basicare, probleme respiratorii, stranut, iritari ale cailor respiratorii, a

gatului si a ochilor. Daca aceste simptoame apar consultati urgent doctorul.

Utilizare

•Se foloseste pentru legarea optima a fructelor in culturile de rosii, ardei vinete,capsun, dovlecel etc. Natupol este realizat special pentru culturile si plantatiile din spatii protejate, si se potriveste pentru polenizarea acestor culturi mai chiar si in conditiile in care acestea sunt protejate cu folie sau

plasa (de umbrire, antigrindina etc).

•Coloniile Natupol pot fi introduse cu 5 zile inainte de deschiderea primelor flori fara a deteriora colonia si fara implicatii negative cu privire la capacitatea de polenizare a bondarilor.

Introducere

•Fiecare stup contine o cantitate mica de hrana necesara pentru hranirea coloniei pe perioada de transport si depozitare.

•Distribuiti stupii Natupol uniform in cultura. Cea mai buna pozitie este cea orizontala pe un suport (evitati inclinarea stupilor pentru a evita scurgerea solutiei BEEHAPPY).

•Deschideti orificiile de zbor dupa minim 30 minute de la momentul amplasarii stupilor pentra a le permite acestora sa se linisteasca dupa stresul provocat de transport.

•Protejati stupul de insolatia directa si de ploaie cu o bucata de polistiren expandat asezata pe stup peste care puneti o greutate (piatra, caramida) pentru a evita ca aceasta sa fie luata de vant.

•Deschideti usita alba (prin ridicare) pana cand cele doua orificii devin vizibile. NU inlaturati usita neagra mica de deasupra coloniei!

•In cazul in care decideti mutarea stupilor in alta zona a culturii este important ca mai intai toti bondarii sa fie stransi inapoi in stup. Pentru aceasta apasati pe usita alba pana cand doar una dintre intrari ramane

vizibile – in acest fel bondarii pot doar intra in stup fara a mai putea iesi.

Dupa aproximativ doua ore inchideti de tot usita alba pana cand ambele orificii sunt inchise si mutati stupul.

•Amplasati NAtupol-ul in locatia noua, lasati-l sa se linisteasca dupa care descideti usita alba pana cand ambele orificii sunt vizibile.

•Este de preferat ca aceasta operatiune sa fie facuta in ziua urmatoare.

Conditiile de mediu

•Natupol-ul are activitate optima intre 10-28°C.

Compatibilitate

•Bondarii sunt sensibili la folosirea anumitor pesticide. Lista detaliata si actualizata a acestora este disponibile pe side-effects.koppert.nl.

•Insecticidul indoxacarb (Steward, Avaunt) este foarte periculos pentru bondari si are o remanenta de 3 zile!

•Inaintea folosirii insecticidelor cu efect daunator asupra bondarilor, stupii trebuiesc inchisi si mutati din zona in care se realizeaza aceste tratamente.

Aceata perioada nu trebuie sa fie mai mare de 2 zile intrucat colonia va fi afectata de infometare, larvele fiind foarte afectate de lipsa polenului.

Observatii

•Solutia BEEHAPPY aflata sub colonie este suficienta pentru perioada de transport plus cateva zile in camp (perioada in care sursa de nectar din cultura poate fi insuficienta).

•Afinul produce suficient nectar, motiv pentru care este recomandata acoperirea orificiilor BEEHAPPY pentru a restrictiona accesul lucratorilor la aceasta sursa de hrana. Pentru aceasta se vor folosi capacele din plastic ce se gasesc in cutia exterioara a stupilor.

Efect vizual

La rosii, in urma vizitarii lor de catre bondari pe flori raman niste puncte de culoare bruna, asa-numita „muscatura” a bondarilor. O vizita este suficienta pentru asigurarea unei bune polenizari. Se recomanda verificarea florilor deschise.

In conditii climatice normale florile trebuie sa prezinte urmele vizitelor in proportii de 90-100%.

In majoritatea culturilor bondarii nu lasa efecte vizibile ale trecerii lor. La capsun, bondarii inlatura polenul de pe antere.

Important!

Numarul de stupi folositi va fi ajustat in functie de particularitatile fiecatei culturi in parte. Distribuitorul dvs local va va asigura consultanta cu privire la acestea.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Bondari polenizare NATUPOL N, Koppert , stup

Bondari polenizare NATUPOL N, Koppert , stup

Scopul si intrebuintarea: polenizare optima in culturile protejate de legume
Suprafata: 1 250 - 2 000 m2
Durata vietii: 8 - 12 saptamani
Contine: colonie cu regina, lucratori (initial 50-60), pupe, oua si larve

 

PRODUSE CONEXE

Trianum este un produs biologic ce contine spori ai ciupercii Trichoderma harzianum tulpina T-22.

296,31 lei

Trianum este un produs biologic ce contine spori ai ciupercii Trichoderma harzianum tulpina T-22.

478,38 lei

Scopul si intrebuintarea: polenizarea in culturile din camp deschis (legume, pomi fructiferi, capsuni etc)

703,29 lei

Rolul trapelor este de a identifica anumite specii de insecte, de a stabili cu ajutorul acestora, prezenta sau absenta lor si de a stabili momentul cel mai bun de a efectua tratamente.

29,75 lei

Rolul trapelor este de a identifica anumite specii de insecte, de a stabili cu ajutorul acestora, prezenta sau absenta lor si de a stabili momentul cel mai bun de a efectua tratamente.

29,75 lei

Utilizata in combaterea integrata, extrem de eficienta pentru insectele foarte mobile (trips californian, Tuta Absoluta, afide, etc).

339,15 lei

Combate: Tuta absoluta Rolul capcanelor este de a identifica prezenta daunatorului Tuta absoluta si de a stabili momentul cel mai bun de a efectua tratamente. Setul conține: 10 capcane adezive pe ambele fete + 2 capcane adezive pe o fata. Dimensiuni: 25 x 40 cm.

101,15 lei

Pachetul contine 4 capsule cu feromoni pentru combatere Tuta absoluta. Aceste capsule elibereaza treptat feromonii specifici speciei Tuta absoluta. Feromoni atrag masculii acesteia care sunt prinsi in capcana. Capsulele se utilizeaza impreuna cu capcana Tutasan.

101,15 lei

Tutasan watertrap este un tip de capcana patentat, usor de utilizat, cu un sistem de control al nivelului de apa folosit, destinat pentru combaterea si monitorizarea daunatorilor in combinatie cu feromonii Pherodis.  In combinatie cu feromonii Pherodis capcanele contribuie la monitorizarea si combareterea eficienta a speciei Tuta absoluta. 

74,97 lei